Adevar sau Provocare Ep. 17 !!!

Apasa PLAY si apoi CITESTE!

Bagi mana in poseta si scoti inelul. Il pui pe deget si plansul incepe sa te cucereasca din nou. Deja nu mai vezi de lacrimi, asa ca tragi pe dreapta. Parca ceva in tine urla de ciuda ca totusi se putea altfel. Ca totusi meritai altceva, macar pentru o secunda, meritai sa simti ca te ratacesti in ceea ce ai visat toata viata ta. Sa fii libera. Libera in iubire si in ceea ce poti tu insemna pe pamantul asta. Sa fii libera sa spui “ Te iubesc”. De ce nu putea fi el? De ce a trebuit sa se sparga totul atat de tare incat nimic sa nu mai poata fi lipit? Meritai mai mult…

Ajunsa la birou, ignore-ul ti se citea de la o posta, asa ca nimeni nu a incercat sa intre in contact cu tine. Parca toti din jurul tau iti citeau gandurile si nu voiau sa se izbeasca de ele. Linistea a innecat toata activitatea zilei de astazi. Iar tu, tu astazi ai fost inexistenta in tot peisajul ce te inconjura. Nu doar ca nu ai reusit sa termini ceva ce ai inceput, ai pierdut timpul asteptand un semn de undeva de departe. Semn ce nu a venit, iar tu parca explodezi. Ai prea multe de povestit si nu mai poti tine in tine. Trebuie sa le spui cuiva. Trebuie sa cauti un sfat care sa te ajute. Trebuie sa cauti puterea de a merge drept in aceasta poveste. Dar nimic. Dezamagita iti strangi lucrurile si pleci spre casa. Nu ai chef de nimic. Nici de prietene, nici de vorbit, nici de plimbat, nici de somn, nici macar de tine. Ajunsa acasa, te baricadezi in dormitor si cu plapuma in cap incepi sa vorbesti singura. Dar sunetul messengerului se aude. Ca arsa, sari din pat si apuci laptopul, gata sa raspunzi prezent.

-Hey… Ce faci??

– Buna. Am crezut ca ai uitat de mine!

– Draga mea… aseara am iesit cu niste colegi. M-am intors tarziu acasa si am fost direct somn.Cum esti?

– Doamne cate am sa iti povestesc?

-Usurel. Nu plec nicaieri.

– Deci ieri am primit inelul!

– Felicitari! Era si timpul!

– Stai ca nu ai inteles. Sa iti spun tot. Am primit inelul prin curier la birou!

– Adica te-a cerut de sotie prin curier?

– Ceva de genul!

– Cam multe planuri si secrete pentru o cerere atat de impersonala!

– Sincer si eu m-am gandit la asta. Mai ales ca am ajuns aseara acasa si era tacut ca lemnul. Nici macar nu am vorbit. Era mai socat ca mine!

– Dubios. Cum e inelul?

– PERFECT… adica e ceea ce imi place si se si potriveste. E de acolo, din filmul meu!

– Asta ma bucura. Esti fericita acum.

– Sincer? NU.

– De ce? Parca iti doreai sa te ceara de sotie. Abia asteptai vacanta in care sperai sa se intimple asta.

– Pai da. Insa cand am ajuns acasa si m-am vazut cu el, parca ceva in mine s-a rupt. Pe drum astazi am plans ca un copil. Simt ca merit mai mult sau ca pot mai mult. Imi e ciuda ca putea fi altcineva in locul lui. Parca am innebunit. Cand am vazut inelul, timpul s-a oprit in loc pentru mine. Asa fericita nu m-am mai simtit de pe vremea cand fugeam spre casa sa il astept. Si mi-a placut faptul ca a venit inelul, asa misterior, fara expeditor. Insa nu ma asteptam sa ajung acasa seara si sa dau peste un om atat de rece.

– La naiba. Ce ma fac eu cu tine? Mai vrei sa pleci cu el in vacanta?

– Nu stiu. Nu vreau sa traiesc asa. Nu asa. Prefer sa fiu singura decat sa stau linga un om si sa ma gandesc la altul! As vrea insa sa vad pana unde merge povestea relatiei actuale. Si asta e un motiv pentru care as vrea sa merg in vacanta. Daca tot va fi sa inchei ceva atunci trebuie sa fiu sigura ca am incheiat asa cum trebuie.

– Si daca te intoarce din decizie?

– Atunci a lui sa fiu. Inseamna ca sunt o idioata care nu intelege ce are linga ea.

– Esti sigura de ceea ce spui

– Sunt chiar hotarata

– Deci exista posibilitatea sa te intorci din concediu cu planuri de nunta

-DA

– Si daca apare din neant si te vrea inapoi?

– Asta e.

– Despre el ce mai stii?

– Nimic. Din pacate.

– Mi se pare tare ciudat ca e liniste dupa o zi atat de agitata cum a fost cea de ieri. Adica , eu tind sa cred ca orice om sanatos, care tocmai si-a cerut iubita de sotie, indiferent de modul in care a facut-o, ar fi trebuit sa aibe o reactie total opusa fata de cea de care imi povestesti.

– Asa zic si eu, insa poate are vreun plan la care a lucrat, si ieri a fost un episod din ceea ce a planuit.

– Sau poate destinul ti-a trimis inelul din alta parte?

– POFTIM? Ce vrei sa spui?

– Vreau sa spun ca poate nu e de la el?

……

http://www.alexmazilu.ro/ 

Foto Alex Mazilu (Multumesc)