Adevar sau Provocare! Ep. 4

Apasa PLAY si apoi CITESTE!

Dar vocea ta nu mai are vlaga la auzul cuvintelor lui. In partea cealalta a convorbirii e liniste.

E liniste, pentru ca astazi a fost o zi ciudata si pentru el.  Si-a adus aminte ca astazi este una din cele mai importante zile din viata lui. Mai importanta decat ziua lui de nastere, mai importanta decat ziua lui de nume, mai importanta decat orice zi in care a trait linga tine. Si mintea lui e ancorata de mii de ganduri , iar amintirea clipelor petrecute linga tine scormonesc in el , incercand sa dea de curajul de a te cauta. Dar nu mai stie cum. Isi suna una din prietenele lui bune, si afla numarul tau pe care l-a sters in urma cu trei ani. Cu un curaj de care a dat dovada mereu , te suna, spunandu-ti nebunia lui. O nebunie simpla, curata, fara cute sau cicatrici, o nebunie a unui om ce nu a uitat ochii ce l-au facut fericit.

Dar linistea se frange o data cu intrebarea lui:

–          Cum de ai sunat?

–          Nu stiu. De fapt nu stiu si nu inteleg nimic din ce mi s-a intimplat astazi. De asta am si sunat inapoi, pentru ca vreau sa lamurim o data pentru totdeauna aceasta poveste.

–          Suna a amenintare. Sau a povara. Esti ok?

–          Sunt multe de spus, si da, suna a amenintare, pentru ca astazi m-am simtit urmarita de gandurile noastre, ca un detinut evadat dintr-o puscarie. Si nu sunt ok!

–          Imi pare rau sa aud asta. Si eu as avea multe sa iti spun. Dar poate e mai bine asa.

–          Nu. Trebuie sa ne vedem. Uite , luni seara dupa munca, putem sa mergem sa bem o cafea si sa ne lamurim discutiile!

–          Stii ca ma bucura intentia ta. Dar acum voi spune eu nu.

–          De ce? Am crezut ca nu mai suntem orgoliosi si ca putem vorbi ca doi oameni maturi.

–          Ai dreptate. Suntem doi oameni maturi ce se cunosc perfect.

–          Si  atunci?

–          Duminica seara eu voi parasi Bucurestiul. Definitiv!

Un munte de durere se surpa peste tine. De ce pleaca? Uiti ca nu mai sunteti impreuna iar un sentiment timid de gelozie incepe sa misune in sangele tau. Te simti de parca ai fi parasita! Dar el continua sa iti vorbeasca, cu un ton calm, in care insa se simte izul de regret ca nu te-a putut vedea inainte de a pleca.

–          De asta te invitase-m la  o cafea. Sa imi iau ramas bun de la tine.

Fara sa te gandesti o secunda , uiti orice plan facut pentru vineri seara si cu o dezinvoltura de copil intrebi:

–          Ne putem vedea in seara asta?

–          Din pacate nu. Mi-am facut alte planuri si imi este imposibil sa le modific. Prietenii mei vor o ultima seara de nebuni.

–          Am inteles!

–          Sambata seara insa ne putem vedea.

Un zambet se iveste pe fata ta, si bucuroasa accepti fara ezitare.

–          E ok si maine seara!

–          Perfect! Te iau eu la ora 8 si mergem la Dejavu.

–          Nu nu. Uiti ca nu sunt singura. Ne vom vedea acolo la ora 8.

–          Iertare J! Uiti ca sunt leu, si nu ma pot dezobisnui de asta. Ne vedem acolo! Te sarut fata frumoasa.

–          Te….. sarut si eu, cavalerule!

Te intorci bucuroasa catre prietena ta, citindu-se pe fata ta sperietura pe care ai tras-o, stiind ca poate nu il vei mai vedea niciodata.Pentru prima data astazi parca ceva te face sa sari de bucurie. Planurile deja se aseaza singure pe pereti, incepand de la cum vrei sa te imbraci, pana la cuvintele pe care va trebui sa le folosesti pentru a nu parea vulnerabila.Dar ce vei spune iubitului. “Auzi eu ma vad in seara asta cu fostul, avem ceva de rezolvat intre noi. El pleaca din Bucuresti si vreau sa ne luam ramas bun.” Probabil vei invata sa zbori de la etajul trei. Dar dincolo de orice intalnire, el iti este partenerul actual, pe care stii ca il iubesti. Mama cate ganduri si planuri ai de facut. Acum chiar e binevenita o seara de distractie, asa ca dans fetelor.

… continuam Duminica .

Nu uita sa arunci o privire si aici

http://www.alexmazilu.ro/ 

Foto Alex Mazilu (Multumesc)