Nu meriti sa existi

Pentru putini gena, pentru restul chin si umilinta. Cineva mi-a zis odata ca, atunci cand pierd sau sunt inselat de catre o persoana, ar trebui sa cred ca ceea ce am pierdut este, de fapt , pretul platit pentru a cunoaste acea persoana. Corect pana aici. Dar ce te faci cand descoperi cu stupoare ca in jurul tau sunt mai multi oameni de genul asta? E greu de spus. Insa un lucru e sigur. Trebuie sa ii desfiintezi sau sa ii indepartezi de linga tine. In dex exista  un cuvant care reuseste cat de cat sa acopere cea mai mare si mai periculoasa trasatura a acestor “oameni”, si anume FATARNICIA. Dexul spune asa:

FĂŢĂRNICÍE, făţărnicii, s.f. Lipsă de sinceritate (în purtare, atitudini etc.); purtare, atitudine prefăcută, ipocrită; prefăcătorie, ipocrizie, falsitate, făţărie.

O rasa spurcata, crescuta intr-un suc propriu plin de malformatii de constiinta si caracter. Nu poti sa te bazezi pe ei, sunt lasi, si cred ca pot scapa mereu cu un simplu “scuze” sau “asta e”. Se dau modesti dar sunt plini de aere si basini, se dau bogati dar sunt peticiti pana si la ciorapi, se dau prieteni dar te judeca, se vor sprijin dar sunt putrezi, se vor experimentati dar sunt amatori, se vor oameni dar sunt gunoaie.

Acestia sunt oamenii care niciodata nu vor putea spune sincer in fata “am gresit, te rog iarta-ma”. O vor face doar la modul declarativ, sau vor povesti despre aceste principii si valori celor din jur pentru a crea falsa impresie. Acestia sunt oamenii care in fata iti spun ca te ajuta, dar pe la spate ascut cutitele, asteptand sa ingenunchezi. Acestia sunt oamenii care se razbuna pe cei pe care nu ii pot manipula.

Ce faci insa cu victimile lor? Oameni pe care poate ii iubesti sau tii la ei? Cum ii poti scapa de aceste cangrene? Oameni care ajung plini de complexe si frustrari din cauza acestor gunoaie care le polueaza existenta de zi cu zi. Care le inoculeaza dependenta de ei, care fac sluga bietul suflet al victimei? Acesti bieti oameni, siluiti de asa zisa slefuire a viermilor, nu vor putea prea usor sa lupte. Prima batalie este cu interiorul lor, cu negrul sufletului ce ii impiedica sa gandeasca lucid si real. Abia apoi, dupa ce reinvata sa mearga, pot ridica sabia mintii impotriva lipitorilor din jurul lor. E dureros insa cand descoperi, ca refuza sa ii ajuti!

Sa va fie rusine ca existati nimicurilor!