Un film ca-n desene animate – The Grand Budapest Hotel

 

Stiti desenele alea animate mai vechi care erau funny pentru ca erau funny si chiar radeati la ele? Daca va plac filmele in stil Louis de  Funes sau Pantera roz, va recomand cu mare caldura sa vedeti The Grand Budapest Hotel. O comedie buna cu un complot simplu si actiune complicata, cu o sumedenie de personaje, toate colorate tipator si cu niste decoruri extrem de elaborate si frumoase.

Cred ca cel mai mult mi-a placut faptul ca personajele sunt inconfundabile. Toate au un caracter extrem de bine definit, si este intr-adevar un film roman. Sunt atatea asocieri pe care le-as face incat nu stiu nici macar de unde sa incep. Un joc de Cluedo, un roman de Agatha Christie, un quest, o parodie, toate astea condimentate cu o distributie de zile mari si maxima atentie la detalii fac din The Grand Budapest Hotel un film perfect pentru o seara amuzanta si relaxanta.

Este greu sa fii un film interesant in epoca efectelor speciale. Este greu sa fii un film uman, real, palpabil intr-o piata a filmelor dezumanizate. The Grand Budapest Hotel este, din punctul meu de vedere, o reusita orientata spre trecut si spre o oarecare traditie intr-un Box Office dominat de povesti din viitor. Cheers to that si va astept cu impresii, if any J.